Nya rekordnivåer på Wall Street

På Wall Street steg index på torsdagen och S&P 500 noterade sin trettonde högstanotering.

Investerarna skakade av sig statistik som visade på att ekonomin backade under första kvartalet och tycktes i stället dra blickarna till uppgifter om företagsaffärer.

Dow Jones Industrial Average stängde upp 0,4 procent till 16.699. På den bredare marknaden ökade S&P 500 med 0,5 procent till 1.920 och Nasdaq Composite steg med 0,5 procent till 4.248.

Statistik över BNP för det första kvartalet, som reviderat, visade på en tillbakagång om 1,0 procent i årstakt fick inte marknaden att tappa mark. Utfallet var under marknadens förväntningar som låg på en tillbakagång om 0,5 procent.

Antalet nya arbetssökande för den gångna veckan landade på 300.000, under det väntade värdet på 317.000.

Tyson foods lämnade ett kontantbud på 50 dollar per aktie för Hillshire Brands, vilket är 5 dollar högre än Pilgrims tidigare bud. Tyson Foods var upp 6,1 procent och Hillshire Brands avancerade 18 procent till 52,76 dollar.

Klädkedjan Abercrombie & Fitch krympte förlusten och slog marknadens förväntningar. Aktien stärktes 5,8 procent.

 

 OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.