Obos varslar ytterligare 200 anställda

Bostadsutvecklaren Obos varslar ytterligare 200 anställda vid fabrikerna i Myresjö och Vrigstad, efter att i november ha varslat 70 anställda om uppsägning. Det rapporterar SVT Nyheter.
Obos varslar ytterligare 200 anställda - ElverketJul Obos
Foto: Obos

”På kort sikt är vi tvungna att göra denna typ av anpassningar då vi, som hela branschen, har drabbats av kraftig nedgång i försäljningen sedan ett halvår tillbaka”, säger Joakim Henriksson, VD för Obos Sverige till Vetlanda-Posten.

Obos såg försäljningen börja minska i somras och under fjärde kvartalet var den i stort sett obefintlig. Enligt Joakim Henriksson kommer de ha ett högt tryck i sina fabriker fram till sommaren, men sedan minskas produktionen från 1 400 till 700 hus som produceras varje år.

 

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



Annons från Trapets