Oddsen har svängt till Trumps fördel

Efter primärvalsvinsten i New Hampshire har Donald Trump tagit tillbaka ledartröjan oddsmässigt från senatorn Marco Rubio som den mest sannolika personen att bli Republikanernas presidentkandidat.

Oddsen för Trump har sjunkit till 2,0-2,5 gånger pengarna, enligt Oddschecker.

Oddsen för Rubio, som ser ut att ha hamnat på femte plats i New Hampshire i spåren av en svag debattprestation i helgen, har ökat till 4-5 gånger insatsen. På tredje plats återfinns alltjämt senatorn Ted Cruz med odds kring 5-6 gånger pengarna.

Sannolikheten för att nomineringen kommer att tillfalla den tidigare Florida-guvernören Jeb Bush, som kom fyra i New Hampshire med stöd från runt 11 procent, anses ha ökat och hans odds uppgår nu till mellan 5,5-6,5 gånger insatsen.

Oddsen för den oväntade tvåan på den republikanska sidan i New Hampshire-valet, Ohio-guvernören John Kasich, har sjunkit till runt 15-21 gånger pengarna.

På den demokratiska sidan behåller den tidigare senatorn och utrikesministern Hillary Clinton den oddsmässiga ledningen, trots att senatorn Bernie Sanders vann primärvalet i New Hampshire. Oddsen för att hon tar hem nomineringen uppgår till omkring 1,20-1,25 gånger pengarna. Sanders, som beskriver sig som demokratisk socialist, ger runt 4,0-4,5 gånger insatsen, vilket är något lägre än tidigare.

USA:s presidentval hålls i november.

 

 

nullnull

OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.
    Annonstorget Premium i samarbete med King Street Media Annonsera här