Oddsen talar för regeringskris

Det blir en regeringskris i Sverige med nyval. I alla fall om man ska tro oddssättarna på spelföretaget Unibet.

Det går faktiskt att tjäna pengar på om regeringen spricker och det blir extraval i Sverige före nästa ordinarie val, som äger rum i september 2015.

Unibet betalar för närvarande 1,65 gånger pengarna till den som satsar på nyval. Men den som spelar på att det inte blir nyval tjänar mer, 2,15 gånger pengarna.

Det betyder att Unibets oddssättare bedömer att det är 57 procents chans för en regeringskris och 43 procent sannolikhet att det inte blir någon sådan. Dock bedöms sannolikheten att Miljöpartiet lämnar regeringen före 1 april 2016 som mycket låg.

– Läget i svensk politik är mycket osäkert, men oddsen har visat sig vara träffsäkra genom åren. Mycket kan hända fram till valet, men just nu pekar oddsen på att det kommer att bli extraval någon gång under mandatperioden, säger Jonas Nilsson, pressansvarig på Unibet i ett pressmeddelande.

Spelbolaget erbjuder även spel på vem som blir nästa statsminister i Sverige. Där leder Stefan Löfven (S) knappt före Anna Kinberg Batra (M). Socialdemokraterna spås också bli största parti även i nästa val, men före Sverigedemokraterna och inte Moderaterna som i nuläget.

 

 OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.