Oförändrad handel väntas på Wall Street

Terminshandeln indikerar att börserna på Wall Street väntas inleda i oförändrade riktningar.

Måndagen är juni månads sista handelsdag, och det innebär även slutet av det andra kvartalet. Dagens fokus ligger vid makrouttalanden gällande inköpschefsindex och det politiska läget i Irak.

S&P 500-terminen är klockan 14.40 procent oförändrad vid fair value vilket även Nasdaq 100-terminen är.

De ledande handelsplatserna i Europa handlades i olika områden under måndagens öppning i New-York. Paris var ned med 0,2 procent samtidigt som London höll sig kring nollan och Frankfurt var upp med 0,2 procent.

Till följd av det politiska läget i Irak fortsatte råoljepriserna att falla tillbaka under handelsdagen. Både riktmärkenna WTI och Brent backade.

Islamistgruppen ISIS, som kontrollerar delar av västra Irak och östra Syrien, utropade på söndagen ett kalifat, det skrev Financial Times.

Samtidigt har den irakiska armén inlett en motoffensiv vars omedelbara mål är att återta staden Tikrit. I mitten av förra veckan tog militanta islamister kontroll över Iraks största flygbas under onsdagen liksom en viktig oljeplats öster om Tikrit.

På makrofronten inkom konsumentförtroendeindex i fredags från University of Michigan som var något starkare än väntat. Indexet för juni reviderades upp till 82,5 från preliminära 81,2, väntat var en upprevidering till 82,0.

Klockan 15.45 svensk tid väntas Chicago inköpschefsindex för juni och avtalade bostadsköp för maj. Marknaden räknar med att indexet sjönk till 63,0 från 65,5 föregående månad.

I morgon väntas inköpschefsindex och senare i veckan arbetsmarknadsstatistik för juni.

Senare i eftermiddag presenteras statistik över avtalade husköp i USA. Analytikerna förväntar sig att de avtalade husköpen var upp med 1,1 procent i månadstakt under maj.

 

 

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.
Annons från Invesco
Annons från Trapets