OJ Simpsons advokat köper finanstoppens villa för 770 miljoner

Advokaten Bob Shapiro stod för årets näst största bostadsaffär när han köpte fastigheten The Owlwood i Los Angeles för 90 miljoner dollar, cirka 770 miljoner kronor.

The Owlwood byggdes på 1930-talet och sedan dess varit i rad kändisars ägo – bland annat artistparet Sonny & Cher och skådespelaren Tony Curtis. Senaste ägaren var affärsmannen Roland Arnall, tidigare USA:s ambassadör i Nederländerna och ägare till bolåneinstitutet Ameriquest. Han dog 2008 och nu har hans änka Dawn Arnall sålt den kända Los Angeles-fastigheten.

Köparen är kändisadvokaten Bob Shapiro som kanske är mest känd för att ha försvarat den då mordåtalade OJ Simpson under en av världens mest uppmärksammade rättegångar 1995.

Enligt WSJ såldes villan under hand för 90 miljoner dollar. Den hade då varit till salu i flera år med ett utgångspris på 150 miljoner dollar. Försäljningspriset är det högsta för en enskild privatbostad 2016, efter försäljningen av Playboy Mansion som gick för 100 miljoner dollar i augusti.

The Owlwood ligger i Holmby Hills och mäter drygt 1 130 kvadratmeter som ligger på en drygt fyra hektar stor tomt.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.