Ökänd blankare: Kinesiska aktier kommer att lyfta

Jon Carnes, som med sitt Eos Funds i det förflutna gjort väldigt goda affärer genom att positionera sig för nedgång på den kinesiska aktiemarknaden, ser att Shanghaibörsen kommer att vara värd det dubbla i slutet av 2016. Det skriver Marketwatch.

Carnes uppger att han ser en konsolideringsfas de kommande månaderna som följs av ett utbrott upp mot nivåer mellan 7.000 och 8.000, att jämföra med dagens runt 3.800.

Shanghaibörsen noterade en uppgång om 150 procent mellan november 2014 och juni. En uppgång som drevs av en rad olika faktorer tillsammans med den kinesiska statens garanti att stödja marknaden.

Carnes ser nu att kinesiska investerare för första gången upptäcker vad amerikanska investerare upptäckte under tidigt 90-tal när den dåvarande centralbankschefen Alan Greenspan genom penningpolitik i det närmaste garanterade börsutvecklingen.

Carnes uppger till Marketwatch att han vet många inhemska investerare som ser att det är en oerhört spekulativ marknad frikopplad från fundamenta. Det är deras enda avsikt att följa med flocken samtidigt som regeringens stöd och insatser bevakas noggrant.

Han uppger vidare att när börskurserna senare under året börjar stiga igen kommer många nya kinesiska investerare komma till marknaden med känslan av att regeringen inte kommer låta dem göra några större förluster.

 

 

nullnull

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.
Annons från Carnegie Fonder
Annons från VECKANS FÖRETAG
Annons från Invesco