Ola Rollén åter friad i insidermål

Hexagons vd och koncernchef, Ola Rollén, blev på onsdagen friad för andra gången från norska ekobrottsmyndigheten (Økokrim) angående anklagelser om insiderhandel.

Det framgår av ett pressmeddelande.

”Jag är än en gång lättad av domstolens beslut att bekräfta vad jag och mina advokater har sagt från allra första början, att jag inte gjorde något fel”, säger Ola Rollén.

Rättegången avsåg misstänkt insiderbrott i Next Biometrics. Ola Rollén frikändes från brott i Olso tingsrätt i januari 2018 varpå domen överklagades av åklagaren.

Økokrim konstaterar i ett pressmeddelande att myndigheten noggrant ska gå igenom domen för att överväga om en eventuell överklagan.OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.