Omvänd vinstvarning från Sinch – nedskrivning på 5 miljarder

Kommunikationstjänstebolaget Sinch släpper preliminära siffror för det tredje kvartalet som är betydligt bättre än väntat, samt tar en nedskrivning på fem miljarder kronor kopplat till fjolårsförvärvet av Pathwire.
Omvänd vinstvarning från Sinch – nedskrivning på 5 miljarder - SINCH
Foto: Anders Wiklund/TT

Nettoomsättningen uppgick till 7 196 miljoner kronor (3 938), medan väntat var 6 970 miljoner dollar enligt sammanställda estimat från Bloomberg.

Bruttoresultatet stärktes till 2 361 miljoner kronor (896), vilket gav en bruttomarginal på 33 procent (23).

Ebitda blev 808 miljoner kronor (157), väntat 652,2 miljoner kronor, med en marginal på 11 procent (4).

Justerad ebitda var 901 miljoner kronor (298), med en marginal på 13 procent (8).

Vad gäller nedskrivningen kommer den att belasta Sinchs resultat för tredje kvartalet men saknar påverkan på kassaflödet.

Investmentbanken Carnegie har kommenterat siffrorna och tror på en stark uppgång under fredagen för Sinch-aktien, rapporterar Dagens industri.

”Vi tror att aktien ska handlas upp avsevärt i morgon, med tanke på att både volymer och vinst går åt rätt håll”, skriver de.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



Annons från Trapets
Annons från Invesco