Opec överväger agera efter virusutbrottet

Opec diskuterar möjligheten att förlänga det nuvarande avtalet om produktionsbegränsningar till åtminstone juni, rapporterar Reuters med hänvisning till källor.
Opec överväger agera efter virusutbrottet - olja-700_binary_6949970.png

De har också beredskap att skärpa begränsningarna om efterfrågan i Kina faller på grund av coronaviruset och det är fortsatt nedåttryck på priserna.

Även Financial Times rapporterade tidigare att Opec+ har en diskussion om fördjupade begränsningar.

“De är redo att göra något om det finns ett behov. De bevakar marknaden noga”, sade en källa.

I december utökade länderna inom Opec+ det nuvarande avtalet (som löper till mars) med 500.000 fat till att omfatta produktionsbegränsningar på 1,7 miljoner fat per dag, vilket tillsammans med Saudiarabiens frivilliga åtgärder skulle ta de totala begränsningarna till 2,1 miljoner fat per dag.

SEB skrev i ett marknadsbrev att Opec troligen kommer att kliva in och minska utbudet under en månad eller två för att förhindra en lageruppbyggnad som marknaden måste kämpa med under en utdragen period.

“Taktiska sänkningar är Opecs starkaste kort. Lagren är redan höga, och gruppen vill inte se dem stiga om de kan undvika det”, skrev SEB.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.