Öppning nedåt väntas på Wall Street

Kurserna på New York-börserna väntas inleda lätt vikande på onsdagen. Investerarkollektivet inväntar ett Fed-protokoll senare i dag som bedömare hoppas kommer att sätta färg på centralbankens återköpsprogram och en eventuell höjning av styrräntan.

”Frågan, vilken alla kommer att fråga Fed, är om de är redo att höja styrräntan tidigare i stället för senare”, beskrev AvaTrade på Naeem Aslam enligt CNBC.

S&P 500-terminen är klockan 14.37 0,2 procent under fair value medan Nasdaq 100-terminen är 0,2 procent under.

Marknaden är också avvaktande i väntan på att centralbankskonferensen i Jackson Hole ska öppna. Fed-chefen Janet Yellen uppges inleda konferensen med ett tal om arbetsmarknaden på fredag.

På bolagsfronten noterades Apple under tisdagen på nivåer som aktien inte varit uppe på sedan september 2012. Aktien har dock backat 0,1 procent i dagens förhandel men är fortfarande över 100-dollars-nivån.

Biluthyraren Hertz har däremot backat desto mer och är ned 13,5 procent i förhandeln. Företaget sänkte sina prognoser för helåret vilket delvis berodde på ökade operationella utgifter och redovisningsrelaterade kostnader.

”Bolaget förväntar sig nu att vara klart under den lägre delen av sin vägledning för 2014”, meddelade Hertz.

Den tyska chipjätten Infineon rapporteras vara nära ett förvärv av ett amerikanskt halvledarföretag för omkring 2 miljarder dollar. Analytiker har pekat ut Power Integration och Fairchild Semiconductor som potentiella förvärv.

Power Integration har i förhandeln klättrat 3,1 procent och Fairchild Semiconductor 3,8 procent.

Infineons vd Reinhard Ploss, som sett efter förvärv sedan han tog över posten 2012, tror på en ökande efterfråga på chip som används i bilar och telefoner.

Lowe’s har backat med 2,7 procent i förhandeln. Detaljhandelskedjan redovisade en vinst för det andra halvåret om 1,04 dollar per aktie vilket överträffade analytikerkonsensus. Lowe’s sänkte dock prognosen för helåret vilket tynger aktien.

 

 

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.