Laddar

Öppning nedåt väntas på Wall Street

Kurserna på New York-börserna väntas inleda nedåt på måndagen. Investerare förväntar sig att den amerikanska centralbanken Fed kan komma att höja räntorna tidigare än förväntat, vilket har svalkat av de rekordhöga marknaderna.

S&P 500-terminen är klockan 14.49 0,3 procent under fair value medan Nasdaq 100-terminen var 0,2 procent under.

De amerikanska börserna höll stängt under fredagen mot bakgrund av dess nationaldagsfirande. Förra veckans starka arbetsmarknadsstatistik, med låg arbetslöshet och hög sysselsättning, tryckte upp Dow Jowes till rekordhöga 17.000. Även Nasdaq gick bra, och stängde för tredje veckan positivt.

Statistiken får analytiker att spekulera i om den amerikanska centralbanken kan komma att höja styrräntan tidigare än väntat.

“Centralbanken kommer att höja styrräntan i det tredje kvartalet 2015, istället för det första kvartalet 2016”, skrev Goldman Sachs chefsekonom i en rapport.

Rapportperioden inleds i morgon, med Alcoa i spetsen. Även Wells Fargo släpper sin i veckan, denna på fredag. Enbart mindre bolag väntas släppa sina rapporter i dag.

Lorillard och Reynolds American handlas upp under förhandeln sedan CNBC förra veckan rapporterade att de kan komma att slås ihop.

NQ Mobile har fallit 3,7 procent under förhandeln vilket följer torsdagens fall om 32 procent. Detta efter att ordföranden för företagets revisionskommitte avsade sig sin position.

Kameratillverkaren GoPro börjar handlas i optioner under måndagen. GoPro som noterades för någon vecka sedan har handlats upp mycket, och investerare spår att aktien i dag kan ha hög volatilitet.

 

 

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.