Oscar Properties rusar på försäljning av Hagastadstorn

Oscar Properties steg runt 30 procent på nyheten att bolaget säljer 50 procent av ett av tornen i Hagastaden.

Bostadsutvecklaren Oscar Properties har avtalat om en försäljning av 50 procent i Helix-projektet för 100 miljoner kronor. En positiv resultateffekt kommer att redovisas i rapporten för det tredje kvartalet. Köpare är Fastpartner och Slättö. Det framgår av ett pressmeddelande. Aktien steg runt 30 procent på nyheten.

Helix är det andra av två torn i Hagastaden i norra delen av Stockholms innerstad. Huset är under produktion och omfattar 138 lägenheter.

Vd:n Oscar Engelbert framhåller att bolaget med försäljningen återgår till strategin att “fördela riskerna klokare vid större bostadsutvecklingsprojekt”.

“Men man ska inte heller undervärdera värdet i att bolagets kapitalstruktur i ett slag förstärks i och med avyttringen”, säger han i en kommentar.

Fastpartners vd Sven-Olof Johansson påpekar att bolaget med köpet av andelen i Helix fördjupar samarbetet inom bostadsutveckling med Slättö.

“Vi ser även fram emot att jobba tillsamman med Oscar Properties i detta spännande bostadsprojekt”, säger han.

OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.
    Annonstorget Premium i samarbete med King Street Media Annonsera här