Per Johansson tar över Catella Fonder – som byter namn till Celina Fondförvaltning

Catella Fonder byter namn till Celina Fondförvaltning och presenterar ett nytt förvaltarteam till verksamheten. Det skriver Dagens industri.
Börsgolvet
Börsgolvet. Foto: Martin Barraud/TT
Per Johansson, som tidigare förvaltat Brummerfonden Bodenholm, tar nu över fondverksamheten som förvaltar 16 miljarder kronor men som för tillfället spärrats av Premiepensionsmyndigheten efter misstankar om jäv där en utredning nu är pågående. Catella Fonders ägarbolag Athanase Industrial Partners huvudägare Stefan Charette har däremot försvarat upplägget kring fondinvesteringarna.

När det kommer till hur Johansson ser på de pågående kontroverserna angående Catella Fonder svarar han att man har fullt förtroende för att alla processer gått rätt till.

Johansson och hans förvaltarkollegor på fonden Bodenholm gjorde sig kända för sina blankningspositioner och öppna kritik av börsbolag. Bodenholm har däremot avvecklats och förvaltarna har sedan dess startat en egen förvaltning. Det är denna verksamhet som nu ska slås samman med Catella Fonder.

Stefan Charette säger till Di att man inlett diskussioner med Per Johannson innan problemen med pensionsmyndigheten uppstod.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



Annons från Trapets
Annons från Invesco