Pilotversion av kryptobetalningar lanseras i Whatsapp

Meta Platforms, som står bakom flera sociala nätverkstjänster, har genom sin digitala plånbok Novi lanserat en pilotversion av kryptobetalningar i Whatsapp i USA. Det rapporterar The Verge.
Kryptovaluta, kryptovalutor
Foto: Unsplash
En begränsad mängd användare av Whatsapp i USA får möjligheten att testa kryptobetalningar mellan varandra genom appen. Enligt Novi fungerar det lika enkelt som att skicka en bild eller bilaga till en av dina kontakter i Whatsapp.

Betalningarna som görs i Whatsapp genom Novi baseras på kryptovalutan Pax Dollar, vilket är en så kallad stablecoin som är peggad mot den amerikanska dollarn, för att minska volatiliteten och öka stabiliteten i valutan.

Att skicka betalningar med vanliga fiat-valutor genom Whatsapp finns idag redan tillgängligt i länder såsom Indien och Brasilien.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.