Positivt från Poolia

Bemanningsbolaget Poolia ökade omsättning och vinst under första kvartalet
Bemanningsbolaget Poolias omsättning var högre under första kvartalet medan vinsten var positiv och gjorde ett ordentligt skutt uppåt.
Omsättningen steg 16,8 procent till 432 miljoner kronor (370).  Rörelseresultatet blev 11,9 miljoner kronor (1,7), med en rörelsemarginal på 2,8 procent (0,5).Resultatet före skatt var 12,8 miljoner kronor (0,1). Resultatet efter skatt blev 10,2 miljoner kronor (-1), och per aktie 0,22 kronor (-0,02).
Kassaflödet från löpande verksamhet uppgick till 17,8 miljoner kronor (31,4).

Året har inletts bra i Sverige med tillväxt för både Poolia och Uniflex.

”Uniflex har även lyckats över förväntan med rörelsemarginalen som uppgick till 4,1 procent i kvartalet. Det var delvis en effekt av gynnsamma kalendereffekter i det första kvartalet i år, men framförallt berodde den på att vi har varit skickliga i vårt arbete med att teckna avtal med nya kunder”, säger vd Jan Bengtsson.

Rörelsemarginalen för Poolia Sverige var positiv under kvartalet men har enligt Bengtsson en bit kvar tills man är nöjda. I Norge har den nya vd:n vänt på verksamheten och den har både vuxit och varit lönsam under perioden. I Finland var både Poolia och Uniflex fortsatt lönsamma, men bara Poolia kom att uppvisa tillväxt.

I Tyskland har omsättningen fortsatt att gå ned även om förlusten är lägre än motsvarande period. Bengtsson säger att man inte är nöjda förrän det blir vinst igen. Viktigt för att kunna vända på trenden är att det tyska samhället öppnar upp, uppges det.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.