Positivt på Stockholmsbörsen – Evolution bland vinnarna

Det var rejält muntra miner på börsen idag. Truecaller, Husqvarna och Evolution tillhörde vinnarna bland storbolagen.
Det var muntra miner på börsen idag.

Stockholmsbörsen stängde klart på plus under onsdagen. OMXS30 steg 2,2 % medan det breda indexet OMXSPI klättrade 1,7 procent.

Hittills i år är läget det omvända – då har OMXSPI gått mycket bättre än storbolagsindexet. OMXS30 är upp 22,2 % under 2021 medan OMXSPI klättrat hela 30,5 %.

Nordea: Övervikta aktier – börsen kan i bästa fall stiga 30 % nästa år

Truecaller och Husqvarna var de två bästa storbolagsaktierna på börsen i dag och steg över 5 %. Husqvarna har skruvat upp sina finansiella mål och VD Henric Andersson ser bara en riskfaktor: att konkurrensen är för låg.

”Det största hindret är att vi är för ensamma på marknaden, det skulle vara bra med fler aktörer, ser man att grannen har en robotgräsklippare vill man själv ha en”, säger Henric Andersson till Affärsvärlden.

Här hittar du hela intervjun med Henrik Andersson, vars Husqvarna har investmentbolagen Investor och Lundbergs som största ägare.

Även H&M och Evolution tillhör nåra av de bästa large cap-aktierna på börsen i dag med uppgångar på 4,5 respektive 4,2 %.

Det fanns såklart också förlorare bland bolagen som finns på Large cap. Sämst av dessa gick Hemnet och Nyfosa som båda föll runt 1,5 %.

Ser man till alla aktier som ingår OMXSPI så var Hanza och Net Insight dagens bästa aktier med uppgångar på 12,5 respektive 11,3 %. Även CTEK och Björn Borg finns bland de bästa bolagen på börsen i dag.

Bland OMXSPI-bolagens förlorare finns bland annat Boule Diagnostics och HMS Networks.