Powell: Återhämtningen är extraordinärt osäker

Den ekonomiska återhämtningen i USA är ”extraordinärt osäker” sett mot bakgrund av försöken att hålla coronaviruset under kontroll. Det uppgav Fed-chefen Jerome Powell i ett förberett tal inför representanthusets kommitté för finansiella tjänster.
Powell: Återhämtningen är extraordinärt osäker - jerome-powell-federal-reserve-700_binary_6949018.jpg
I talet konstaterar Powell att nuvarande produktion och sysselsättning är långt under nivåerna som gällde före coronapandemin. En full återhämtning ser han bli av först när människor känner sig tillräckligt säkra igen för att våga sig på en stor mängd av aktiviteter.

”Vägen framåt kommer också att bero på de politiska åtgärder som vidtas på alla regeringsnivåer för att ge lättnad och stödja återhämtningen så länge som det behövs”, konstaterar Powell.

Snabbheten i USA:s återhämtning har blivit ett större frågetecken på sistone sedan antalet coronafall ökat drastiskt i vissa delstater, främst i de södra och västra delarna av landet.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.