Profilerna i Draknästet startar eget investmentbolag

De fem drakarna i SVT:s Draknästet kommer att starta ett gemensamt investmentbolag. Det säger Lena Apler till EFN.
Draknästet
Sara Wimmercranz, Lena Apler, Jacob de Geer, Shervin Razani och Jonas Eriksson är med i tv-serien Draknästet.

En gång i veckan sänds Draknästet i SVT. Det är bolagsbyggarna och investerarna Jacob de Geer, Lena Apler, Sara Wimmercranz, Shervin Razani och Jonas Eriksson som är drakar i årets upplaga av programmet.

Läs mer om de Jacob Geer och profilerna som gått på Handels
Jacob de Geer är en av många profiler som gått på Handelshögskolan – läs Affärsvärldens färska reportage

Kvintetten verkar ha ha fattat tycke för varandra. Collector-grundaren Lena Apler säger i ett klipp som EFN lagt ut på Instagram att drakarna ”gillade varandra ganska bra” och att de var ”ganska investeringssugna”. Flera gånger valde flera av profilerna att investera i idéerna som pitchas i programmet.

Affärskvinnan Collector-grundaren Lena Apler är en av drakarna i ”Draknästet” som gör comeback i SVT.
Foto: Anders Wiklund/TT

Detta har fått drakarna att ta beslutet att börja samarbeta även utanför SVT-studion. Detta för att slippa engagera flera personer i samma frågor, säger Apler.

”Vi tänker nog starta ett litet investmentbolag för våra gemensamma investeringar. Dragon Invest håller på att födas”, säger Lena Apler.

När hon får frågan om när det kommer igång så avslöjar hon att det handlar om dagar.

Jacob de Geer har grundat Izettle medan Apler som sagt grundat Collector. Sara Wimmercranz grundade Footway och är nu riskkapitalist. Shervin Razani är en serieentreprenör som bland annat äger hotell och grundat rekryterings- och konsultföretaget Jurek.

Den förre detta fotbollsdomaren Jonas Eriksson driver en gymkedja och har även sålt bolag inriktade på TV-sporträttigheter.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.