Puma höjer helårsguidningen efter ett starkt andra kvartal

Tyska klädmärket Puma har höjt sin helårsguidning efter ett starkt andra kvartal där försäljningen ökade särskilt mycket i Nordamerika. Det rapporterar Reuters.
Puma höjer helårsguidningen efter ett starkt andra kvartal - Germany Puma
Foto: AP Photo/Christof Stache
I det andra kvartalet nästintill dubblades bolagets valutajusterade omsättningen till 1,6 miljarder euro, med ett rörelseresultat på cirka 109 miljoner euro.

Puma guidar för att den valutajusterade omsättningen kommer öka med åtminstone 20 %, mot tidigare guidning om en ökning på omkring 15 %.

Rörelseresultatet väntas landa på mellan 400 och 500 miljoner euro.

Pumas aktie handlas ner cirka 1,5 % idag på den tyska börsen, efter att ha stigit över 8 % hittills i år och nyligen noterat nya högstanivåer.

Konkurrenterna Nike och Adidas handlas även nära sina högstanivåer efter att bådas aktier har stigit hittills under året.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



Annons från Trapets