Putin vill ha priskontroller på bilar efter att försäljningen kollapsat

Rysslands president Putin har uppmanat regeringen att de måste införa kontroll över bilpriser, efter att försäljningen rasat i landet. Det rapporterar Reuters.
Putin vill ha priskontroller på bilar efter att försäljningen kollapsat - Russia Putin
Vladimir Putin.

Bilförsäljningen har tappat runt 60 procent i år, enligt Maxim Sokolov, chef för Avtovaz.

Årets tapp är mycket på grund av att bilförsäljare som Renault och Mercedes har lämnat landet, samt en kollaps i efterfrågan på grund av Ukrainakonflikten.

Mycket är även på grund av försämrad levnadsstandard och högre priser. Även sanktionerna mot landet har drabbat sektorn hårt.

Putin har sagt att situationen inte är lätt och har frågat regeringen om de kan göra bilar mer överkomliga. Han antydde att priserna höjts orättvist.

Handelsministern Denis Manturov har sagt till Putin att produktionen har ökat hos Rysslands egna biltillverkare, inklusive Avtovaz.

Ryssland hade en bilförsäljning om 3 miljoner år 2012. Förra året ar den siffran lite över 1,6 miljoner och i år tror Solokov att siffran kan hamna på mellan 670 000 till 700 000 bilar.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.