Qviberg: ”Gammelmedia har ju varit lite trött”

Idag stod det klart att Mats Qviberg förvärvar dagstidningen Metro, nu berättar han om affären.
Qviberg: ”Gammelmedia har ju varit lite trött” - mats-qviberg-metro-700-170215_binary_6825728.jpg

Genom investmentbolaget Custos köper finansmannen Mats Qvibeg dagstidningen Metro från Stenbecks maktbolag Kinnevik. Nu berättar han om affären.

– Gammelmedia har ju varit lite trött – men vi känner oss inte trötta utan kommer att försöka vara aggressiva. Papperstidningen är kanske inte den mest intressanta biten längre, men kommer fortsätta vara ansiktet utåt och exempelvis synas i tunnelbanan, säger han till Dagens Media.

Metro Sverige grundades 1995. Tidningen distribueras i Sveriges största städer Stockholm, Göteborg och Malmö. Metro har även utvecklat och investerat i ett antal digitala verksamheter.

– Jag har alltid gjort så att jag går in i branscher som har etablerats. Jag är ingen entreprenör, utan ser gärna att det har landat och att det finns en affärsmodell. Där skulle jag aldrig vara så modig som Jan Stenbeck. Men Metro har varit ett bolag inom Kinnevik som man inte riktigt haft tid att ägna intresse för, och där tror jag att vi kan ta vid.

LÄS MER: Qviberg köper Metro SverigeInvestmentbolaget Kinnevik säljer Metro Sverige till Qviberg-sfärens investmentbolag Custos för ett totalt vederlag om 50 miljoner kronor. Det framgår av ett pressmeddelande.

Qviberg får sedan frågan om han planerar att göra fler mediaförvärv. Något han avstår att kommentera.

Custos investerade nyligen i affärssajten Realtid.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.
Annons från Invesco
Annons från Trapets