Raketbränsle för SAS-aktien – upp 400% i februari

Ägarna har fått höra att SAS-aktien ska bli värdelös – men under 2024 har aktien fått en flygande start. Det finns faktiskt inget bolag på hela Stockholmsbörsen som har presterat bättre i år, tack vare ett börsrally på 400% under februari månad.
Raketbränsle för SAS-aktien – upp 400% i februari - PILOTSTREJK SAS
Foto: Johan Nilsson / TT

Inget värde kvar till aktieägarna. Den beska beskedet har aktieägarna fått av SAS VD Anko van der Werff.

”Det är naturligtvis ett väldigt svårt budskap att ge”, sa han till Afv i höstas.

Den 5 februari handlades SAS till sin lägsta stängningskurs hittills. Men under de senaste veckorna har aktien tagit rejäl fart och är upp omkring 500% från botten.

Bäst på hela börsen

Den aktie som skulle bli värdelös är faktiskt årets bästa aktie på hela Stockholmsbörsen. Sedan årsskiftet är aktien upp omkring 230% – långt före tvåan Ascelia Pharma som är upp 137%.

SAS-aktien var en av de mest omsatta aktierna på hela Stockholmsbörsen under torsdagen. Den totala omsättningen i aktien var 372 Mkr, vilket kan jämföras med att hela SAS börsvärde är 592 Mkr.

Flygbolaget väntas avnoteras, men har fortfarande 205 000 ägare enligt Holdings.

Ny storägaren bommade förväntningar

Air France-KLM, som ingår i det konsortium som är på väg att ta över SAS, presenterade sin rapport för det fjärde kvartalet på onsdagsmorgonen. Bolaget redovisade en oväntat stor nettoförlust på 256 miljoner euro, vilket kan jämföras med en vinst på 496 miljoner euro under motsvarande period året innan.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



Annons från Trapets