Räntor har liten påverkan på börsrörelser enligt Penser – ligger kvar i sina positioner

Erik Pensers senaste nyhetsbrev betonar att det råder ett litet samband mellan räntor och börs.
börsen, aktier
Foto: TT
Ränteutvecklingen uppges förklara bara 15% av börsrörelserna de senaste månaderna, vilket enligt Penser leder till att om man stirrar sig blind på detta missar 85% av marknaden.

”Det gör vi ogärna. En variabel vi tagit upp som fortfarande dominerar är marknadens positionering inom optioner. Dessa har nu vänt till det positiva och under förra veckan gick vi ut i media med ett ”screaming buy” – aggressivt, men nog så intressant att följa data då man annars lätt kan svepas med av ’sanningar som alla vet är sanna’ som egentligen kan vara ’äkta dumheter’”, skriver Penser.

Penser tror inte heller på en hökaktig majoritet inom USA:s centralbank sett till händelserna på marknaden. Därför är det viktigt att man justerar sig inför detta, menar analyshuset.

”Detta är en otroligt viktig omställning för marknaden och ett skäl till varför vi har kunnat ligga kvar med våra positioner”, skriver Penser.

Det påpekas också att vinstutsikterna trots allt ligger kvar, liksom teoremen som stödjer börsen. Därtill finns också uppbackningen från konjunkturen (Supercykeln).

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



Annons från Trapets