Ras för fastighetsförsäljningar på Manhattan

Fastighetsförsäljningen på Manhattan, New York, rasade med hela 38 procent under första kvartalet. Det framgår av en marknadsrapport från fastighetskonsulten Miller Samuel, rapporterar CNBC.
432 Park Avenue
432 Park Avenue på Manhattan. Foto: AP Photo/Julie Jacobson/TT

Därmed accelererade minskningen i antalet fastighetsaffärer givet att dessa var lägre med 29 procent i fjärde kvartalet.

Att det görs färre transaktioner beror på att köpare och säljare är oense kring prissättningen.

”Det finns fortfarande ett glapp mellan köpare och säljare”, säger Jason Haber på Compass. ”Säljarna sänker inte priserna till höger och vänster för att få till stånd affärer. De har självförtroende. De känner att ”om jag förlorar en köpare finns det en annan som väntar längre fram”. Det finns ingen panikförsäljning eller någon som tror att de måste ge sig av nu”.

Det genomsnittliga priset för en såld fastighet under första kvartalet uppgick till 1,95 miljoner dollar, vilket är en minskning med fem procent från samma period året innan. Medianpriset var ännu lägre, ner tio procent till 1,075 miljoner dollar.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



Annons från Trapets