Red Valör: Virtuellt värre

Valör har sett en intervju med veckans mest dynamiskeIT-direktör, lajv på webben. Nästan lika bra bild som TV påsextiotalet. Fantastiskt!

Äntligen stod han där på bildskärmen, den virtuelleprogramledaren.- Välkomna, alla tittare, till veckans Barfota i IT-träsket,utsänt i realtid med den senaste ScreamingVideoplattformsteknologiparadigmen. Med oss i studion har viPuhr Byfnatt, VD i Sprain-Jellyfishgruppen som efter veckansintroduktion, eller skall vi säga raketuppskjutning påProzdaq-listan värderas till miljarders miljarder baloobas.Stämmer det?- Att jag är veedee? Jag vet inte. Jag kontrollerar inte mittvisitkort så ofta, vi jobbar hårt och det har varit någrahektiska år.- Hur började allting?- Vi var tre glada grabbar i ett datarum och i ett annat datarumvar det tre andra, glada grabbar, och några datarum bort fannsdet ytterligare tre glada grabbar i ett datarum. Och så där hölldet på, korridor efter korridor i ett antal fastigheter runtompå jorden.- Och ni gick ihop allesammans sedan?- Inte alla på en gång givetvis, men många, och fler vartefter.- Och allt detta är arton månader sedan?- Vi mäter allting i webbtid. Men massvis med det har det gått.Inte alltid friktionsfritt.- Hur ter sig kulturkrockar i nördkretsar, jag trodde att ni varen relativt homogen grupp?

– En pärs för några månader sedan, när vi gick i hop mednågonting som ursprungligen startats av tre glada grabbar i ettdatarum i USA var den märkliga företagskulturen. De drack sinJolt Cola fesljummen. Vi har alltid månat om att ha våra JoltCola klassiskt Electroluxtempererade. Det var många långa mötenom den frågan. Men man får inte vara rädd för att krossastrukturer när man ska bygga något nytt. Det gäller att ligga iframkant, ha kritisk massa och en bred produktportfölj. Om någraår kommer allting som kan vara digitalt att vara det.- Den här charmiga, lilla häftapparaten här?- Den också, är jag rädd. Allt blir digitalt. Det här har gåttså långt att trenden inte går att bryta.- Men hur fan skall det gå till? Digitala häftapparater?- Vi har tre glada grabbar i ett datarum som jobbar med frågan.Sprain Virtual Clamour-Slammer International. Det bolaget harvarit i gång i sex veckor och värderas just nu till sexhundramiljoner Hongkongdollar.- Har du reflekterat över värderingarna av IT-bolag?- Nej, jag kan inte hålla reda på alla nollor om jag samtidigtskall hålla reda på alla nollor i min roll som veedee.- Du menar personalen?- Inte alls, jag menar alla fjösiga riskkapitalister som strörpengar över branschen så att priserna på Jolt Cola och ballasolbrillor drar i väg till fullständigt orimliga höjder. Sådananollor menar jag. Att sålla ettor från nollor, är vad dethandlar om i IT-världen. Skrämma agnarna från vettet, tror jagpappa kallade det.- Har du några råd till den som vill bygga upp ett IT-företagvärt hundratals miljoner kronor? Jag vet att vi har mångatittare som intresserar sig för just det, just nu.- Hundratals miljoner? Det blir svårt. Men till att börja medger man sig på att konstruera litet vad fan som helst förinternetbruk. Heltäckande produktportfölj, kallas det nämligendå. Sedan ger man VD:ar över trettiofem lektioner i hur man gördet, precis som vi gör i dotterbolaget Sprain Neuros: Allt förden neurotiske direktören som inte tycker sig veta tillräckligtom IT. Man kan ge ut tidningar som beskriver hur man gör. Var tredjesida med mig, var tredje sida med Anton Skral af Ullstrump – hanmed HaiKon BayCon InterInactive – och var tredje med Johan Ballpå Forntidsfabriken, är en lämplig redaktionell variationsgrad.Sedan gör man förstås förlust. En rejäl sådan, minst 50 procentpå omsättningen. Men sedan kommer kruxet, alltså, för hur man änbeter sig är det svårt att få det att bara bli värt någrafuttiga hundra miljoner. Allt vi tar i värderas tillmiljardbelopp.

BILDTEXT: Allt blir digitalt i framtiden, till och med häftapparater,deklararer Puhr Byfnatt, VD i Sprain-Jellyfishgruppen, i en virtuellintervju.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.
Annons från Invesco
Annons från Trapets