Regeringskrisen i Storbritannien växer – tredje minister hoppar av

Regeringskrisen i Storbritannien blir allt större efter att en tredje minister, Will Quince, som ansvarar för utbildningen av barn och unga, meddelat sin avgång under onsdagsmorgonen. Det rapporterar Sky News.
Regeringskrisen i Storbritannien växer – tredje minister hoppar av -
Foto: AP Photo/Alberto Pezzali/TT
Innan Quince hade finansministern Rishi Sunak och hälsoministern Sajid Javid under tisdagen sagt att de slutar.

Samtliga avhopp har kommit efter en rad skandaler under Johnson-tiden. Först handlade det om Partygate, skandalen med festerna på 10 Downing Street under pandemin, och nu senast ex-gruppledaren Chris Pinchers tafsande av två män medan han var berusad. Johnson har efteråt medgett att det var fel att utse Pincher till gruppledare.

Trots all kalabalik finns det inga tecken på att premiärminister Boris Johnson planerar att avgå. Han har redan utsett en ny finansminister och hälsominister att ta efter Sunak respektive Javid.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.