Rejäl utspädning i Viaplays nyemission

Mediebolaget Viaplay Groups företrädesemission innebär en rejäl utspädning för aktieägarna.
Rejäl utspädning i Viaplays nyemission - VIAPLAY
Foto: Lisa Hallgren / SvD / TT

Det står tydligt klart när företaget nu presenterar sina villkor för emissionen.

Vid sidan av den här emissionen sker det också en riktad emission samt skuldkonverteringsemission vilket innebär ytterligare en rejäl utspädning för aktieägarna.

Villkoren är som följer. En aktie ger en teckningsrätt. Elva teckningsrätter ger rätt att teckna en aktie till kursen 1 krona. Teckningsperioden kommer att löpa från och med den 19 januari till den 2 februari 2024. En extra stämma genomförs den 10 januari. Den 15 januari är sista dag inklusive rätt till teckningsrätter.

Nordea Asset Management, som företräder fonder som innehar cirka 7,7% av aktierna och rösterna i Viaplay Group, har uttryckt en avsikt att försvara deras ägande genom att delta i nyemissionerna och att rösta för förslagen vid den extra bolagsstämman.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



Annons från Carnegie Fonder
Annons från VECKANS FÖRETAG