Renewcells VD får sparken efter kursraset

Efter vinstvarning och insynssälj meddelar nu Renewcell att VD Patrik Lundström får sluta. "Ett nytt ledarskap är i nuläget nödvändigt", skriver bolaget.
Renewcells VD får sparken efter kursraset - Namnlös design (6)
Patrik Lundström

Styrelsen i Renewcell utsett Magnus Håkansson till ny tillförordnad VD med tillträde idag. Han kommer närmast från en roll som VD för MediaMarkt Sverige.

”Med en långsammare omställning i värdekedjan, och därmed lägre försäljningstillväxt, än förväntat, har styrelsen bedömt att ett nytt ledarskap i nuläget är nödvändigt. Jag tackar Patrik för hans bidrag till utvecklingen av Renewcell, han har varit instrumentell i att ta bolaget från utvecklingsskede till notering, fabriksbyggnation och produktion”, skriver styrelseorförande Michael Berg.

Renewcell ska nu påbörja arbetet med att rekrytera en permanent VD.

I fredags rasade aktien 74% efter vinstvarning.

Bara veckan innan kursraset miljonsålde VD Patrik Lundström aktier, vilket Affärsvärlden rapporterade om under fredagen.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



Annons från VECKANS FÖRETAG
Annons från Invesco
Annons från Carnegie Fonder