S kräver möte med regeringen och Wallenberg om Saab

Socialdemokraterna kräver att regeringen ska säkerställa statens inflytande i Saab och sätta sig ner i ett möte med majoritetsägaren Wallenberg-familjen.
S kräver möte med regeringen och Wallenberg om Saab - BWMDAY4-146
Foto: Saab

Det säger Peter Hultqvist (S) till DI.

”Eftersom det är ett så nära samarbete med svenska staten i projekt som ubåtar, stridsflyg och sensorer, så är det väldigt viktigt för oss hur ägarstrukturen och inriktningen i ett sådant företag ser ut i framtiden”, säger han till tidningen.

Peter Hultqvist, som tidigare var försvarsminister, säger att oron för Wallenbergsfärens innehav i Saab bygger på att de ledande personerna är ”till åren”.

”Det är en del i det hela. Jag tycker att man från Wallenbergfamiljen har tagit ett väldigt stort ansvar under många år”, säger han till tidningen.

Partiledare Magdalena Andersson delar Hultqvist bild av att staten borde ha en ”golden share” i Saab.

”Golden share”, som Hultqvist uttryckte i en intervju med SvD att staten borde ha i Saab, innebär ett avgörande inflytande i vissa frågor, säger Andersson.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



Annons från Trapets