S&P höjer Portugals kreditbetyg

Kreditvärderingsföretaget S&P höjde under fredagen kreditbetyget för Portugals långsiktiga upplåning till BB+, från tidigare BB. Utsikterna för kreditbetyget är stabila. Det framgår av ett pressmeddelande.

Höjningen kommer efter att landets ekonomiska återhämtning, med gradvis förbättrad arbetsmarknad, har fortsatt i linje med kreditvärderingsföretagets förväntningar. Budgetkonsolideringen har bidragit till att motverka den stigande trenden för statsskulden, vilken dock är fortsatt väldigt hög vid cirka 124 procent av BNP. Politiken förväntas fortsätta oavsett utfallet i valet i oktober.

De stabila utsikterna är en balans av prognoserna om en bred ekonomisk återhämtning och budgetkonsolidering som väger mot risken för försvagad internationell tillväxt och en fortsatt minskning av skulderna inom den privata sektorn, uppger S&P.

 

 

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.