Så mycket förlorade Zlatan på villaförsäljningen

Affärsvärlden har tagit del av köpekontraktet för försäljningen av Zlatan Ibrahimovic villa i Malmö.

Till sist har fotbollsproffset Zlatan Ibrahimovic hittat en köpare till patriciervillan i Malmö. Affärsvärlden har tagit del av köpekontraktet som lämnats in till Lantmäteriet i Norrtälje.

Där framgår det att köparen av den aktuella fastigheten – Malmö Troja 1 – är hockeyproffset Carl Söderberg och hans fru, något Smålandsposten kunde avslöja för några veckor sedan.

Av köpekontraktet framgår det också att Zlatan Ibrahimovic sålt villan för 30 miljoner kronor. Det är samma pris som fotbollsstjärnan betalade för fastigheten när han köpte den 2007. Enligt Kvällsposten har han även renoverat villan för ytterligare 30 miljoner kronor. Om uppgifterna stämmer har det svenska fotbollsproffset förlorat 30 miljoner kronor på affären.

Sedan Zlatan Ibrahimovic köpte villan i oktober 2007 har de genomsnittliga huspriserna i Malmö stigit med runt 24 procent. Inflationen mätt som KPI har under samma period varit cirka 7,5 procent.

 

 

nullnull

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.