SCA har sålt Henvålen till norsk mångmiljardär

Skogsindustribolaget SCA har sålt sin jaktanläggning Henvålen till den norske mångmiljardären Kjell Inge Røkkes bolag Aker.
SCA har sålt Henvålen till norsk mångmiljardär - WEB_INRIKES
Pappers- och massaproducenten SCA:s (Svenska Cellulosa Aktiebolaget) fabrik i Sundsvall.

Det skriver Dagens industri.

Efter SCA-härvan och Sverker Martin-Löfs avgång 2015 meddelade SCA att anläggningen skulle säljas. 2016 tog SCA över hela ägandet genom att köpa ut Industrivärden och Handelsbanken. Jaktanläggningen har varit till salu sedan i början av 2015 och har sedan dess använts för representationsjakt.

Tidningen skriver att anläggningen såldes för nästan 200 Mkr, vilket motsvarar en reavinst på 130 Mkr. Samtidigt uppges det vara en förlustaffär eftersom SHB och Industrivärden investerat över 255 Mkr i anläggningen, som under åren skrivits ned med 155 Mkr till 70 Mkr.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



Annons från Trapets