Schäuble: Marknadsvolatilitet påverkar ekonomin

Tysklands finansminister Wolfgang Schäuble uppgav på måndagen att den senaste volatiliteten på finansmarknaderna påverkar globala ekonomiska förhållanden och företrädare för G20-länderna kommer att diskutera hur man ska hantera den nuvarande osäkerheten. Det framgår av Dow Jones Newswires.

”Vi har en ekonomisk situation som präglas av bred volatilitet, kriser och osäkerheter som vi sällan stått inför i denna omfattning”, sade finansministern.

Finansministrar och centralbankschefer från G20-länderna kommer att diskutera situationen vid det kommande mötet i Kina nästa vecka.

”Vi kommer naturligtvis tala om hur den globala ekonomiska situationen uppfattas och vad vi kan göra i ljuset av de olika kriserna… och hur vi kan stabilisera det”, fortsatte Schäuble.

Han uppgav vidare att EMU:s regeringar inte kan förvänta alltför mycket från ECB:s penningpolitik när det gäller att lösa valutaområdets ekonomiska problem. Regeringarna bör istället anta reformer för att nå bestående tillväxt.

Angående Grekland sade finansministern att landet inte är på fel spår men att det är en lång väg innan man lyckats vända ekonomin. De internationella långivarna vill att landet inför pensionsneddragningar för att landets socialförsäkringssystem ska vara möjligt att genomföra.

 

 

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.