Sdiptech tar in 506 miljoner i riktad emission

Teknikkoncernen Sdiptechs riktade emission blev kraftigt övertecknad vilket innebär att bolaget tillförs 506 miljoner kronor före transaktionskostnader.
Sdiptech tar in 506 miljoner i riktad emission - Jakob Holm, VD Sdiptech
Jakob Holm, VD Sdiptech

Emissionen avsåg 2,2 miljoner B-aktier som tecknades för 230 kronor styck. Priset fastställdes genom ett accelererat bookbuilding-förfarande och motsvarar en rabatt på 6,9% mot onsdagens stängningskurs.

I emissionen deltog både svenska och internationella investerare, däribland Skandia, Handelsbanken Fonder, Swedbank Robur Fonder och Cliens Kapitalförvaltning.

Utspädningen från emissionen är cirka 5,6% för antalet aktier och 3,8% för antalet röster i bolaget.

Emissionslikviden är tänkt att ge Sdiptech en ökad flexibilitet kring dess förvärvsagenda på kort till medellång sikt. Bolaget har idag 12 potentiella förvärvskandidater i sin pipeline, där samtliga diskussioner befinner sig i slutfasen.

”Dessa bolag har en total årsomsättning om cirka 1 miljard kronor och en ebita-marginal om minst >15%”, skriver Sdiptech.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



Annons från Carnegie Fonder
Annons från VECKANS FÖRETAG