Laddar

SEB: Byggbolagets aktie handlas till rabatt – köp

Banken pekar på att Skanskas aktie, efter de senaste månadernas kurstapp, handlas med 19 procents rabatt gentemot svenska aktiemarknaden. Det kan jämföras med en historisk snittrabatt om 2 procent sedan 2000.
SEB: Byggbolagets aktie handlas till rabatt – köp - skanska-affarsvarlden-700_binary_6879020.jpg

Med Skanskas växande utvecklingsdelar kombinerat med den historiskt stora orderboken inom byggverksamheten har byggkoncernen lagt grunden för en långsiktig vinsttillväxt. Nu krävs det bara att bolaget även levererar på marginalsidan.

Det skriver SEB i den analys där rekommendationen för aktien höjs till köp (behåll) med oförändrad riktkurs om 199 kronor.

“Vi gillar Skanskas riskprofil – med en diversifierad exponering geografiskt och verksamhetsmässigt – samt den långsiktiga tillväxtpotentialen”, skriver SEB.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.