SEB: Uppdrag Granskning rapporterar om misstänkt penningtvätt

SEB har blivit kontaktade av Sveriges Televisions program Uppdrag Granskning, som uppger att de kommer att rapportera om misstänkt penningtvätt i Baltikum i ett kommande program. Uppdrag Granskning uppger att de har material som inkluderar SEB.
SEB: Uppdrag Granskning rapporterar om misstänkt penningtvätt - johan-torgeby-seb-700_binary_6957810.jpg

Det framgår av ett pressmeddelande från banken.

“SEB kommer att utvärdera de uppgifter som eventuellt framkommer i programmet och jämföra dessa med SEB:s egna analyser och historiskt hanterade ärenden”, skriver banken.

SEB har fått frågor från Sveriges Television, men har inte närmare information om innehållet. För att vara transparenta med marknaden väljer SEB att gå ut med denna information.

“Om det skulle framkomma ny information som vi inte haft kännedom om sedan tidigare kommer SEB omedelbart att vidta åtgärder. SEB har ett stort ansvar när det gäller att upptäcka och rapportera misstänkt penningtvätt eller annan finansiell brottslighet till relevant finanspolis. Misstänkta transaktioner anmäls alltid och kan leda till avslutade kundrelationer”, skriver banken.

SEB uppger vidare att banken kontinuerligt gör egna analyser av sin verksamhet i såväl Baltikum som på andra marknader där SEB verkar, i syfte att förstå och bedöma riskerna för att utnyttjas för kriminell aktivitet.

“SEB har under lång tid strävat efter att ha ändamålsenliga rutiner och processer för att motverka penningtvätt och annan finansiell brottslighet. Däremot kan vi inte, lika lite som någon annan bank, garantera att vi varken har blivit eller kommer att bli utnyttjade. Nya utmaningar och risker uppstår ständigt. Utvecklingen av SEB:s förebyggande arbete mot penningtvätt varken kan eller kommer därför att upphöra”, heter det från banken.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.