Sinch rusar 40% – här är blankarna som bränner sig

Efter den omvända vinstvarningen rusar molnkommunikationsbolaget Sinch mer än 40% på Stockholmsbörsen. Över 13% av kapitalet är blankat och det kan bli en svettig shortsqueeze.
Sinch tf vd Johan Hedberg
Johan Hedberg, tf vd Sinch

Sinch släppte preliminära siffror för det tredje kvartalet under torsdagskvällen. Och siffrorna tas emot väl på Stockholmsbörsen. Aktien rusar runt 40% i den tidiga fredagshandeln.

”En jackpot för de många privatpersoner som länge haft Sinch som en favorit som de fortsatt köpa under hela raset. Ser vi till antal affärer är Sinch den fjärde mest nettoköpta aktien hos Nordnet Sverige i år”, säger Frida Bratt, sparekonom hos Nordnet.

Men det är inte alla som jublar över uppgången. Enligt ägardatabasen Holdings är 13,64% av kapitalet i Sinch blankat, varav 7,5% publikt och 6,1% anonymt. Ett blankningsinnehav mindre än 0,5% räknas som anonymt och bolagsnamnet syns därför inte i registren.

Det finns för närvarande sju publika blankare i Sinch:

Mirabella Financial Services: 1,37%

Kuvari Partners: 1,22%

Gladstone Capital Management: 1,22%

Arrowstreet Capital:1,11%

Marshall Wace: 0,99%

Point72 Asset Management: 0,94%

PDT Partners: 0,69%

Den senaste förändringen har registrerats idag då PDT Partners täckt 0,06% av innehavet. Under gårdagen täckte Marshall Wace 0,20%.

Point 72 Asset Management däremot, har under de senaste två dagarna ökat sin blankningsposition med 0,27%.

Hur det går för Sinch och vilka som är dagens största vinnare och förlorare på Stockholmsbörsen hittar du på Affärsvärldens sida Börsen idag.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



Annons från Invesco
Annons från Trapets