SJ:s koncernchef avgår – blir vd för Net Insight

Net Insight, som levererar lösningar för medienät, har utsett Crister Fritzson till ny vd.

Det framgår av ett pressmeddelande.

Crister Fritzson kommer att tillträda sin nya roll under första halvåret 2020. Hans nuvarande befattning är vd och koncernchef för SJ. På måndagen blev det känt att Crister Fritzson sagt upp sig för tågbolaget.

Han har tidigare varit vd och koncernchef för Teracom samt vd för tv-distributören Boxer. Crister Fritzson har varit styrelseledamot i Net Insight sedan 2013.

“Jag är glad och stolt över styrelsens förtroende och ser framemot att leda företagets nästa utvecklingsfas och internationella expansion tillsammans med all den innovationskraft som finns inom företaget” säger Crister Fritzson.

Crister Fritzson kommer ersätta nuvarande vd Henrik Sund som kommer lämna bolaget under hösten. Henrik Sund blev vd för bolaget i slutet av 2018 efter ha varit tillförordnad vd sedan våren 2018.OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.