Sjunkande producentpriser i euroområdet

Producentpriserna inom EMU, exklusive byggpriser, sjönk med 2,6 procent i årstakt under augusti. Jämfört med månaden innan var priserna -0,8 procent.

Analytikernas förväntningar låg på en årstakt på -2,4 procent och en månadstakt på -0,6 procent, enligt Dow Jones Newswires.

I juli sjönk priserna med 2,1 procent i årstakt.

Exklusive energipriser var producentpriserna ned med 0,5 procent i årstakt, vilket kan jämföras med en nedgång om 0,4 procent månaden innan. I månadstakt var denna prisutveckling -0,2 procent.

Inom hela EU var producentpriserna -0,9 procent jämfört med månaden innan och var ned med 3,4 procent jämfört med samma månad i fjol. I juli var priserna också ned med 2,7 procent i årstakt.

Statistiken presenteras av den europeiska statistikbyrån Eurostat.

 

 OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.