Skanska tar broorder i USA värd 14,5 miljarder

Byggbolaget Skanska har tecknat avtal med Washington State Department of Transportation om att ersätta Portage Bay Bridge i staden Seattle.
Anders Danielsson Skanska
Skanskas VD Anders Foto: Johanna Lundberg / BILDBYRÅN

Kontraktet är värt 1,4 miljarder dollar, motsvarande cirka 14,5 miljarder kronor, och kommer att inkluderas i orderingången i USA för det första kvartalet 2024. Det framgår av ett pressmeddelande.

Projektet kommer att ersätta befintliga Portage Bay Bridge för att möta rådande seismiska elasticitetsstandarder och skapa ett överdäckat segment vid East Roanoke Street.

Arbetet inkluderar att uppgradera vägar, vägfiler avsedda för samåkning och kollektivtrafik samt en överdäckning med ett anlagt öppet grönskande område över motorvägen. Detta skapar en ny anslutning via förlängningen av en regional väg som gör det möjligt att cykla eller gå över Portage Bay till den kommande, nya överdäckningen vid Roanoke.

Byggnationen är planerad att påbörjas i augusti i år och beräknas vara slutförd i början av 2031.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



Annons från Carnegie Fonder
Annons från VECKANS FÖRETAG
Annons från Invesco