Sobi avslutar budsamtal

Specialistläkemedelsbolaget Sobi, Swedish Orphan Biovitrum, har avslutat förhandlingarna med den part som den lämnat ett preliminärt och icke-bindande förslag om ett möjligt bud.

“Den 27 april 2015 bekräftade Swedish Orphan Biovitrums styrelse att man erhållit ett preliminärt och villkorat icke-bindande förslag avseende ett möjligt bud på bolagets samtliga utestående aktier. Sobis styrelse har avslutat diskussionerna avseende detta förslag. Sobi kommer att fortsätta förberedelserna för den planerade lanseringen av Elocta och Alprolix och att bygga värde genom sin växande och mångfasetterade portfölj”, skriver bolaget i ett pressmeddelande.

Varför gick ni inte vidare?

“Det fanns i slutändan inget bud som styrelsen kände att de kunde rekommendera till aktieägarna och då valde man att avsluta samtalen i stället. När man hamnar i sådana här diskussioner finns det två vägar att gå i slutändan: antingen kommer det ett bud som styrelsen känner att man kan rekommendera till aktieägarna eller inte. I det här fallet har man inte sett att det har funnits det och då har man valt att avsluta diskussionerna”, säger presschefen Oskar Bosson.

Var det ni som tog initiativet att avsluta?

“Ja, det var styrelsen som enhälligt beslutade det.”

Med vem diskussionerna har förts eller hur nära parterna var att enas om ett pris som styrelsen skulle kunna rekommendera vill Bosson inte kommentera.

Är ni öppna för att förhandla igen?

“Vi jobbar efter förutsättningen att vi är ett självständigt bolag. I det här fallet var det så att vi fick en extern propå och då är det styrelsens ansvar och uppgift att ta det på allvar, att gå igenom och analysera och se om det är något som man bör rekommendera till aktieägarna eller inte. Men det är inte så att vi är ute på en jakt för att sälja oss själva. Vi är inte till salu”, säger Bosson.

 

 

nullnull

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.
Annons från Alligator Bioscience
Annons från VECKANS FÖRETAG