Spacex på väg ta in nytt kapital till en värdering av 36 miljarder dollar

Rymdbolaget Spacex är på väg att ta in cirka 250 miljoner dollar till en värdering av cirka 36 miljarder dollar, motsvarande 352 miljarder kronor. Det rapporterar CNBC med hänvisning till källor.

Spacex senast kända värdering är på 33,3 miljarder dollar.

Enligt insynspersonerna väntas rundan inte stänga förrän under andra veckan av mars. Spacex leds av Elon Musk, som även är vd och storägare i elbilsbolaget Tesla.

Spacex tog förra året in 1,33 miljarder dollar fördelat på tre rundor. Den aktuella värderingen har gjort att Spacex är ett av världens mest värdefulla privatägda bolag.

Spacex är för närvarande involverade i flera projekt; Crew Dragon som är bolagets farkost som ska ta Nasa-astronauter ut i rymden, Starlink som är det ambitiösa programmet att med små satelliter i omloppsbana erbjuda snabbt bredband världen över och Starship som är nästa generations raket. Det som får Starship att sticka ut är att den går att återanvända. Med hjälp av raketen är det tänkt att personer ska kunna transporteras till månen och Mars.

OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.
    Annonstorget Premium i samarbete med King Street Media Annonsera här