Spotify bötfälls 58 miljoner kronor – tänker överklaga

Integritetsskyddsmyndigheten (IMY) anser att musikströmningstjänsten Spotify brustit i sin hantering av personuppgifter och utfärdar en sanktionsavgift på 58 miljoner kronor.
Spotifys medgrundare och VD Daniel Ek.
Spotifys medgrundare och VD Daniel Ek. Foto: Lars Pehrson/TT

(Uppdaterad)

”IMY har granskat hur Spotify hanterar rätten för enskilda att få tillgång till sina personuppgifter. IMY anser att Spotify lämnar ut de personuppgifter bolaget behandlar när enskilda begär det men att bolaget inte informerar tillräckligt tydligt om hur dessa uppgifter används av bolaget”, skriver IMY i ett pressmeddelande.

Enligt IMY har beslutet tagits med övriga dataskyddsmyndigheter i EU eftersom Spotify har användare i flera europeiska länder.

”Spotify erbjuder alla användare omfattande information om hur personuppgifter behandlas. Under sin utredning fann Integritetsskyddsmyndigheten att endast mindre delar av vår process behöver förbättras. Vi håller inte med om beslutet och planerar att överklaga”, uppger en talesperson från Spotify till Finwire.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



Annons från Trapets