Spotifys finanschef avgår

Musikströmningstjänsten Spotify meddelar att finanschefen Paul Vogel kommer att lämna den 31 mars 2024.
Spotifys finanschef avgår - Spotify
Källa: Spotify

Spotify har påbörjat en utveckling under de senaste två åren för att få våra utgifter mer i linje med marknadens förväntningar och samtidigt finansiera de betydande tillväxtmöjligheter som vi fortsätter att identifiera. Jag har talat mycket med Paul om behovet av att balansera dessa två mål noggrant. Med tiden har vi kommit fram till att Spotify går in i en ny fas och behöver en CFO med en annan mix av erfarenheter”,  skriver Spotifys grundare och VD Daniel Ek i ett pressmeddelande.

”Som ett resultat har vi beslutat att gå skilda vägar, men jag är mycket tacksam för den stadiga hand som Paul har tillhandahållit för att stödja expansionen av vår verksamhet genom en global pandemi och en aldrig tidigare skådad ekonomisk osäkerhet.”

Beskedet kommer dagarna efter att Spotify beslutat att personalstyrkan ska minskas med omkring 17%, eller runt 1 500 personer.

Paul Vogel har varit anställd på Spotify sedan 2016 och som finanschef sedan 2020. I tisdags sålde han aktier för cirka 9,4 miljoner dollar.

Företaget har inlett en extern sökprocess för att hitta en efterträdare.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.