Sprint rasade på Wall Street

I New York stängde börserna i orgelbunden tendens efter att ha handlats både över och under nollstrecket. Ukraina och Ryssland har åter intagit framsätet och skapat förnyad oro bland investerarna. På bolagsnivå har avbrutna förvärvsförhandlingar varit i fokus.

Dow Jones Industrial Average var vid stängning upp med 0,1 procent till 16.443. På den bredare marknaden var S&P 500 oförändrad till 1.920 medan Nasdaq Composite ökade med 0,1 procent till 4.355.

Räntan på den tioåriga obligationen var ned 1 punkt till 2,47 procent samtidigt som trettioårsräntan var ned 2 punkter till 3,27 procent.

“Det kommer att vara fortsatt stökigt intraday, men vi ser fortfarande den fundamentala trenden som uppåtlutande. Vi kanske får en körare nedåt för att skaka av oss de sista med svaga kort, men trots det så rekommenderar vi att man ska köpa på denna dip,” det sade Sam Turner, portföljförvaltare på Riverfront Investment, till Bloomberg i en kommentar.

På den geopolitiska fronten fortsätter Ryssland och Ukraina att skapa rubriker. Under dagen har det rapporterats om våldsamma strider i den ukrainska staden Donetsk mellan ukrainska styrkor som försökt ta över staden från pro-ryska separatister. Ryssland har samtidigt mobiliserat trupper vid den ukrainska östra gränsen, vilket ökat oron kring en rysk invasion av Ukraina.

Tysklands förbundskansler Angela Merkel uppmanade Rysslands president Vladimir Putin i ett telefonsamtal sent på onsdagskvällen om att vädja till de pro-ryska separatisterna om vapenvila i Ukraina.

Efter sanktionerna mot Ryssland från EU och USA, svarade Putin på onsdagen med att förbjuda samt begränsa importen av jordbruksprodukter från länder som inför sanktionerna. Ryska medier uppgav även att landet överväger att förbjuda europeisk flygtrafik genom ryskt luftrum.

Putin sade i en kommentar om sanktionerna till rysk media att “påtryckningarna är oacceptabla och står i strid med alla normer och regler.”

På amerikansk mark redovisades statistik över handelsbalansen för juni som uppgick till ett underskott om 41,5 miljarder dollar i juni. Marknaden hade väntat sig ett underskott om 44,7 miljarder.

Amerikanska Sprint var dagens stora förlorare efter att bolaget rapporterat om att man avbrutit förvärvsförhandlingar med amerikanska T-Mobile. Beslutet grundade sig i bedömningen att konkurrensmyndigheterna inte skulle godkänna affären.

Sprint rasade 19 procent och T-Mobile backade 8,4 procent.

Det rapporterades även om avbrutna förvärvsförhandlingar inom media-sektorn där 21st Century Fox dragit tillbaka sitt bud på filmkoncernen Time Warner. 21st Century Fox var upp 3,3 procent och Time Warner tappade 13 procent.

Läkemedelsbolag fick sig en knäpp på näsan sedan uppgifter om att amerikanska finansdepartementet väntas skruva åt skattereglerna, vilket kan göra det svårare för amerikanska läkemedelsbolag att köpa bolag av skatteskäl.

Läkemedelsbolaget Walgreens framstod som ett praktexempel då bolaget meddelat om att de planerar för att köpa de resterande 55 procenten i Alliance Boots. Walgreen sade dock att de kommer behålla sitt huvudkontor i USA, vilket gjorde investerare besvikna som hoppats på att det skulle flytta till Schweiz där skattesatserna är lägre. Walgreen stängde ned 14 procent.

Banksektorn agerade draglok på Wall Street, i täten för uppgången gick Bank of America som höjde kvartalsutdelningen under onsdagen något som fick investerarna att handla upp aktien 1,3 procent. Sektorkollegan Citi steg 0,5 procent.

 

 

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.