Stigande boprisförväntningar inleder 2021

SEB:s Boprisindikator ökar med 4 enheter till 54 i januari.
Bostadspriser
Foto: Fredrik Sandberg/TT

“Under 2020 utvecklades bostadspriserna starkt, trots pandemins negativa effekter på arbetslöshet och samhällsekonomi. Hushållen förväntar sig att uppgångarna ska fortsätta under 2021. Med stöd av fortsatt låga räntor och i takt med att ekonomin fortsätter att återhämta sig under året finns det en hel del som tyder på att hushållen får rätt”, säger SEB:s privatekonom Jens Magnusson i ett pressmeddelande.

Andelen hushåll som tror på stigande priser ökar med 2 procentenheter från förra månaden till 61%. Andelen hushåll som tror på sjunkande priser det kommande året uppgår nu till 7%, 2 procentenheter mindre än föregående månad. Andelen som tror på oförändrade priser är 23%, vilket är samma nivå som föregående månad.

Boprisindikatorn är skillnaden mellan andelen som tror på stigande priser och andelen som tror på fallande priser.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.