Storägare säljer hela innehavet i Catena

Den försäljning av aktier i fastighetsbolaget Catena som storägaren CLS Holdings aviserade efter börsstängning på måndagen gjordes till ett pris om 340 kronor styck.

Det framgår av ett meddelande från ABG som skötte försäljningsprocessen.

Aktien i Catena stängde på 367:50 kronor på måndagen och med det som utgångspunkt blev rabatten 7,5 procent.

Försäljningen gjordes via Endicott Sweden AB som är knutet till finansmannen Sten Mörstedt. Efter affären äger Sten Mörstedt inga aktier i Catena. Försäljningen omfattade nästan 4 miljoner aktier, vilket motsvarar 10,5 procent av kapital och röster i fastighetsbolaget.

Sten Mörstedt har varit storägare i Catena sedan åtminstone 2007. Han har under långa perioder varit fastighetsbolagets största ägare. Under de senaste åren har han varit näst största ägare efter Erik Paulsson.OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.