Sval inledning på Wall Street

De amerikanska börserna handlades strax över nollstrecket på onsdagen efter tre raka dagar med nedgångar. Bästa sektorer var hälsovård och konsumentvaror, sämsta var kraftgenerering och teknologi.

”Investerarna är lite nervösa just nu givet det som händer i världen, men det ekonomiska läget är fortfarande bra”, kommenterade Walter Todd, förvaltare på Greenwood Capital Associates, för Bloomberg.

Dow Jones Industrial Average var klockan 16.45 upp 0,1 procent till 17.077, S&P 500 hade stigit 0,1 procent till 1.985 medan Nasdaq Composite hade ökat 0,2 procent till 4.517.

Räntan på den tioåriga obligationen var en punkt lägre vid 2,53 procent och trettioårsräntan var oförändrad vid 3,25 procent.

Försäljningen av nya hus i augusti överträffade med god marginal förväntningarna. Ökningen var 18 procent till 504.000 hus, väntat var en ökning på 4,4 procent till 430.000.

”Vi fortsätter att se uppåttrend i bostadsförsäljningen. En bättre arbetsmarknad kommer att fortsätta öka efterfrågan på bostäder så vi väntar oss att den positiva trenden fortsätter”, sade David Berson, chefsekonom på Nationwide Insurance, till Bloomberg.

Läkemedelsbolaget Actavis, som har sitt säte på Irland, steg 0,8 procent. De kontakter som Pfizer tagit om ett eventuellt skattesänkande förvärv har avvisats av Actavis, uppgav källor för Dow Jones Newswires. Pfizer var upp 0,6 procent.

Konsultfirman Accenture tappade 1,4 procent. Vinsten växte med 4,5 procent i det fjärde kvartalet efter vinstökningar i både konsult- och outsourcing-delarna. Prognosen för det kommande räkenskapsåret var dock inte i nivå med marknadens förväntningar.

Royal Bank of Scotland-avknoppningen Citizens Financial Group, den näst största noteringen i New York i år efter Alibaba, handlades 2,5 procent över noteringskursen på 21,50 dollar per aktie.

Lockheed Martin steg 0,2 procent efter att Sydkorea bestämt sig för att köpa 40 stycken stridsflygplan av modellen F-35A. Leveranserna inleds 2018.

 

 

nullnull

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.
Annons från Trapets