Svenska nybilsregistreringarna sjönk i augusti

De svenska nyregistreringarna av personbilar sjönk med 22,4% i augusti jämfört med samma månad 2020. Månaden innan var det en nedgång med 26,2%.
Bilar
Foto:TT
”I augusti fortsatte utvecklingen på personbilsmarknaden att vara mer dämpad jämfört med den starka återhämtning som präglade det första halvåret. 19 808 nya personbilar registrerades i augusti, vilket är en minskning med drygt 22% jämfört med samma månad förra året, säger Jessica Alenius”, vice VD för Bil Sweden i en kommentar.

Hittills i år har registreringarna av personbilar ökat med 20,6% jämfört med samma period förra året, men ligger 5% under nivån från samma period 2019.

Andelen laddbara bilar av de totala nyregistreringarna uppgick till 47,1%, jämfört med 29% för ett år sedan. I juli låg andelen på 37,6%.

Registreringarna för lätta lastbilar sjönk 8,7% i augusti.

Nyregistreringarna av tunga lastbilar över 16 ton steg med 13,8%.

Nyregistreringarna av bussar var samtidigt ned 64,5%.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.